Amplasate în imediata apropiere a unei zone renumite pentru frumusețea și tradițiile ei, lacurile se bucură de priveliștea Munților Făgăraș, Munților Cindrel și stațiunii Păltiniș, care aflate în depărtare, oferă un cadru natural deosebit și o priveliște superbă. Pădurea de sub aeroport, râul Mănăștur și râul Cibin, împrejmuiesc cele două lacuri, iar acest cadru minunat a fost completat de plantarea a 5000 de puieți de salcâm și zeci de salcii plângătoare.
Lacul Mare
Format în 2014, pe o suprafață de 4,5 ha și cu o adâncime de 3 metri, lacul mare este dedicat pescuitului recreativ sportiv. Pescarii cu experiență în Carpfishing și Catch & Release Fishing, dornici să-și depășească recordurile personale, au posibilitatea de a pescui unul dintre trofeele lacului nostru cu o greutate de peste 20 kg. Aproximativ 80% din populația piscicolă o reprezintă crapii și amurii din cele trei populări, cu greutăți cuprinse între 7 și 24,725 kg, iar restul de 20% o reprezintă peștii lacului, crapi și ciortani, cât și alte specii răpitoare. Lacul se bucură de o amenajare modernă, cu pază asigurată non-stop, parcare privată, toalete, standuri cu ponton și iluminare. În prezent sunt amenajate 7 standuri individuale, fiecare cu ponton de 6 m / 3 m și umbrar;
Lacul Mic
Lacul Mic a fost format pe o suprafăță de 3,5 hectare în anul 2007 și măsoară o adâncime între 1,5 și 3 metri. Populat încă de la bun început cu crap, fitofag și novac, lacul a servit drept adăpost și loc de reproducere pentru pești, pescuitul fiind interzis în prima perioadă din aceste considerente. Sunt amenajate 20 standuri individuale, fiecare cu ponton de 1,5 m / 2 m și umbrar de 2m patrati și este posibil pescuitul cu 2 lansete de crap/feeder/match/undiță/vargă/rubesiană. Lacul are pază asigurată non-stop, parcare privată, toalete, standuri cu ponton și iluminare.
Localizare:
Lacurile Sibiu sunt situate chiar la marginea orașului Sibiu, înainte de intrarea în comuna Cristian, lângă aeroportul Sibiu.
Deschide în Google MapsPrețuri:
- 60 RON / 12h, Lacul Mic
- 100 RON / 24h, Lacul Mic
- 200 RON / 24h, Lacul Mare
Facilități:
- Catch & release
- Drum accesibil auto
- Iluminat nocturn
- Loc de grătar
- Locuri de parcare
- Plantat cu navomodel
- Pontoane
- Posibilitate de rezervare
- Standuri numerotate
- Toalete
- Umbrare
Specii de pești:
Regulament Lacul Mare:
- Pescuitul la răpitor este interzis!
- Programul pe Lacul Mare e de 24h, începând cu ora 18:00 seara și se termină la 18:00 a doua zi.
- Pescarul poate să pescuiască cu maxim 4 undiţe, dotate obligatoriu cu 1 (un) singur ac și plumb sau năditor pierdut (posibilitatea eliberării plumbului sau naditorului în cazul ruperii firului principal). Este strict interzis pescuitul la "BOMBĂ","ARICI" , și alte asemenea metode!!!
- Pe balta de pescuit sportiv se poate pescui doar cu undițe din carbon având maxim 3 tronsoane (3,60m-3,90m) și mulinete adecvate, undițele de o calitate îndoielnică nu vor fi acceptate (bețe telescopice, bețe cu un vizibil grad de uzură etc.).
- Obligatoriu se vor folosi avertizori electronici dotați cu swingere sau hangere.
- Utilizarea bambinelor este interzisă.
- Minciogul folosit la scoaterea peștelui din apă va avea obligatoriu o deschidere mare și plasa cu ochiuri mici.
- Este permisă utilizarea inaintasului textil, lungimea maximă utilizată din fir textil în construcția inaintasului fiind de max. 5 m.
- Este permisă folosirea lead core-ul fir textil cu miez de plumb) cu lungime minima de 50 cm și a monofilamentului ca înaintaș.
- Grosimea firului cu care se poate pescuii este de minimum 0,30. Ne rezervam dreptul de a măsura firele ori de câte ori considerăm necesar. Bețele pe ale căror mulinete se v-a găsi fire neconforme vor scoase din apa fără a mai putea fi folosite până ce firele nu au fost schimbate.
- Este obligatorie utilizarea firului textil "spod" și "marker".
- Adăugarea unui vartej sau a unei agrafe între firul principal și lead core/ plumb cu tija (in line) este interzisă deoarece pune în pericol peştele.
- Pe baltă se practică doar pescuitul Catch & Release (Prinde și Eliberează), capturile se vor elibera imediat în stare vie și fără a fi rănite. În cazul în care se constata ca un peşte a fost rănit, se va percepe o taxa de 40 euro/kg pentru peștele respectiv, iar pentru un exemplar mai mare de 10 kg se va percepe o taxă de 80 euro/kg. Perioada de pozare trebuie sa fie cât mai scurtă, iar pescarii vor folosi spray antiseptic înainte de eliberare.
- Locul de pescuit se poate ocupă NUMAI PE BAZA DE REZERVARE, rezervarea se poate face la nr de telefon 0723 047 586, fiind acceptate doar rezervările pentru săptămâna în curs. Pescarii care se prezinta pe baltá fara a avea rezervare nu vor fi primiți.
- Pescarii pot renunța la rezervare cu minim 48 de ore înaintea datei de început a rezervării, Intenția de a renunța la rezervare se va anunța obligatoriu telefonic (nu prin sms sau e-mail) la numărul afișat pe site. În cazul neprezentarii, pescarul, în prima fază, va fi atenționat telefonic iar după a doua neprezentare nu va mai fi primit la balta.
- Standurile odată rezervate și validate nu se mai pot schimba cu altele indiferent de motiv.
- În momentul sosirii pe balta, contravaloarea rezervari efectuate, se va plăti în întregime și nu se restituie nici în cazul în care pescarul decide să plece mai repede de data terminarii rezervarii, oricare ar fi motivul plecării. În cazul în care rezervarea a fost făcută inițial pentru o persoana pe stand dar la rezervare se prezintă și o a doua persoana (cu intenția de a pescui cu titularul rezervării pe același stand), prețul partidei de pescuit se v-a recalcula și se va plăti integral tariful pentru 2 pescari pe stand) pentru toată perioada rezervării efectuate. Regula valabilă și în cazul rezervărilor de 2 pescari pe stand la care se prezintă un singur pescar din cei 2, tariful se v-a recalcula pentru o persoana pe stand, din momentul achitarii taxei de pescuit, numărul de persoane nu se mai poate modifica sub nicio forma.
- Pescarul se va deplasa la locul de pescuit cu mijlocul de transport utilizat (mașina personală), va descarca bagajul, după care masina va fi adusă în parcare la sediul administrativ, după care poate începe partida de pescuit. La sfârșitul partidei de pescuit pescarul va putea duce masina pe stand pentru a incarca bagajele doar după anunțarea administrației și scoaterea bețelor din apa, mijlocul auto putand fi verificat oricând de administrația bălții.
- Pe timpul partidei de pescuit pe standul de pescuit, nu pot rămâne remorci, rulote.
- Pescarul va anunţa administrația în momentul plecării și se va supune la verificarea bagajelor și a bunurilor personale, precum și ale însoțitorilor acestuia la părăsirea locației, utilizarea bălții și a servicilor de către pescari și persoanele însoțitoare având valoare de acceptare tacită a acestei condiționări.
- Pescarii au obligația ca după încheierea partidei de pescuit să lase locul curat (fără chiștoace de țigări, coji de semințe, sticle goale, cutii metalice de orice tip etc.) prin colectarea tuturor deşeurilor și a resturilor menajere în cosurile de gunoi maro - deșeuri menajere, galben - deșeuri reciclabile). Rugăm respectarea colectării deșeurilor conform inscripțiilor.
- Fiecare pescar poate fi însoțit de familie (nevastă, copil cu varsta de pana la 14 ani) sau de prietenă, care pot ajuta la minciog, dar nu vor avea voie sa pescuiasca.
- Accesul vizitatorilor pe balta este interzis între orele 21:00 - 06:00, aceștia vor putea intra pe teritoriul bălții dar mijloacele de transport vor fi lăsate în parcarea administrativă a bălții (max 1 vizitator/stand de pescuit). De asemenea pescarii care părăsesc incinta complexului nu se vor mai putea întoarce decât în intervalul orar 06:00 - 21:00. Accesul pe timp de noapte fiind STRICT interzis.
- Folosirea saltelelor de recepție de tip cradle (cu cadru metalic) și a sprayului dezinfectant pentru crap sunt obligatorii. Este obligatorie folosirea saltelelor speciale de păstrare și întărire (recovery/weight sling) la cântărirea și manevrarea peștelui cât și la transportul pana la apa.
- Fiecare stand va avea câte o saltea de primire și saltea de cântărire, nu acceptăm o saltea la 2 standuri.
- Este interzisă cu desávarsire păstrarea peștilor în saci de păstrare pentru a fi fotografiați mai târziu.
- Aruncarea monturii pe diagonala este interzisă pentru a evita astfel deranjul pescarilor pozitionati pe porțiunile de mal învecinate.
- Se poate planta sau nădi din barca de nadire (navomodel), nădirea se face numai de pe mal.
- Nadirea grea este permisă dimineața între orele 8 și 9, la amiază între orele 13 și 14 și seara, între orele 19 și 20, în rest nadirea și patul de nada se pot întreține din bastonul de nădire (cobra) sau plantat.
- Pe acest bazin sunt interzise injuriile, petrecerile, sursele de poluare fonica (muzică, cântatul sau conversațiile gălăgioase) și oricare alte activități care îi pot deranja pe ceilalți pescari aflați pe baltă. Pescarii aflați într-o stare avansată de ebrietate vor pierde dreptul a pescui (pentru a nu pune în pericol siguranța peștelui), pentru a evita neplacerile, administrația lacului recomandă ca alcoolul să fie consumat moderat și responsabil.
- Sunt interzise scăldatul, ruperea arborilor de pe mal, intrarea în culturile agricole din apropiere, aprinderea focului pe iarbă. Accesul pe teritoriul bălții cu animale de companie este interzis.
- Personalul bălți are dreptul de a controla oricand considera necesar undițele pescarului pe timpul partidei de pescuit.
- Pe acest bazin, cel care va fi prins că sustrage (ASCUNDE) pește, se face vinovat de FURT, faptă penală pedepsită de art. 228 Cod Penal. Vinovații vor fi reclamati organelor de poliție!
- Încălcarea oricărei norme de conduită prevăzută în regulament conferă dreptul administrației bălții de a restricționa accesul pe balta si dreptul la pescuit, fără restituirea parțială sau integrală a contravalorii biletului.
- Prezentul Regulament se substituie unui act normativ intern de protecţie a muncii care se completează cu normele generale aplicabile.
- Administrația 5.C DANI MOLD S.R.L ISC KAVIAR IMPORTS S.R.L. sunt exonerate de orice răspundere civilă, administrativa si materiala pentru orice formă de accidente, incidente și urmări generate ale activităţilor personale ale pescarilor și a însoțitorilor acestora, cauzate voit, din neatenție sau de persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.
- Administrația bălții își rezerva dreptul de a-și selecta clientela.
- Achitarea taxei de acces în complex presupune luarea la cunostinta și acceptarea regulamentului sus menționat.
Regulament Lacul Mic:
- Pe această baltă este permis doar pescuitul pe timp de zi între orele 6.00 - 19.00.
- Pescarul poate să folosească maxim 2 undițe, dotate obligatoriu cu 1 (un) singur ac și plumb sau năditor pierdut (posibilitatea eliberării plumbului sau năditorului, în cazul ruperii firului principal). Este strict interzis pescuitul la “BOMBĂ”, “ARICI” etc.!
- Pe balta de pescuit sportiv se poate pescui doar cu undițe din carbon având maxim 3 tronsoane (3,60m-3,90m) și mulinete adecvate, undițele de o calitate îndoielnică nu vor fi acceptate (bețe telescopice, bețe cu un vizibil grad de uzură, etc.). Obligatoriu se vor folosi avertizori electronici dotați cu swingere sau hangere. Utilizarea bambinelor este interzisă. Minciogul folosit la scoaterea peștelui din apă va avea obligatoriu o deschidere mare și plasa cu ochiuri mici.
- Este permisă interzisă înaintașului textil, lungimea maximă utilizată din fir textil în construcția înaintașilor fiind de max 35 cm. Este permisă folosirea lead core-ului (fir textil cu miez de plumb) cu lungime minimă de 50 cm și a monofilamentului ca înaintaș, Grosimea firului cu care se poate pescui este de minim 0.30 mm. Ne rezervăm dreptul de a măsura firele ori de câte ori considerăm necesar. Bețele pe ale căror mulinete se va găsi fire neconforme vor fi scoase din apă fără a mai putea fi folosite până ce firele nu vor fi schimbate.
- Este permisă utilizarea firului textil la “spod” și “marker”.
- Adăugarea unui vârtej sau a unei agrafe între firul principal și lead core / plumb cu tijă (in line) este interzisă, deoarece pune în pericol peștele.
- Pe baltă se practică pescuitul cu reținere până la greutatea de 3 kg/pește din orice specie disponibilă în lac, putând fi reținuți doar peștii care vor fi cumpărați la prețurile afișate de administrația bălții. Pește cu o greutate mai mare de 3 kg se eliberează.
- Speciile de Crap, Cteno mai mari de 8 KG se rețin și se anunță administrația bălții iar pescarul va primi ca bonus o zi gratuită de pescuit.
- În momentul sosirii pe baltă, contravaloarea zilei de pescuit, se va plăti în întregime și nu se restituie nici în cazul în care pescarul decide să plece mai repede de data terminării rezervării, oricare ar fi motivul plecării.
- Pescarul se va deplasa la locul de pescuit din parcare la sediul administrativ, după care poate începe partida de pescuit. La sfârșitul partidei de pescuit se va prezenta la sediul administrativ pentru a achita peștele reținut (dacă este cazul), după care se poate deplasa la mijlocul auto din parce. Este interzis accesul pe baltă cu orice mijloc de transport auto sau motorizat, remorci, rulote, etc.
- Administrația își rezervă dreptul de a verifica bagajele, gălețile pescarilor și a însoțitorilor la părăsirea complexului, accesul în complex reprezentând accordul tăcit al acestei condiționări.
- Administrația își rezervă dreptul de a verifica bagajele, gălețile pescarilor și a însoțitorilor la părăsirea complexului, accesul în complex reprezentând accordul tăcit al acestei condiționări. Rugăm respectarea colectării deșeurilor conform inscripțiilor.
- Părăsirea standului presupune încetarea partidei de pescuit, iar accesul vizitatorilor este interzis.
- Folosirea saltelei de recepție și a spray-ului dezinfectant pentru peștii prinși sunt obligatorii.
- Este obligatorie folosirea saltelelor speciale de păstrare și cântărire (recovery/weight sling) la cântărirea și manevrarea peștelui cât și a transportului până la apă. Eliberarea peștelui din mână este strict interzisă indiferent de mărimea acestuia.
- Se acceptă o saltea de primire la 2 standuri cu condiția ca acestea să fie învecinate. Este interzisă cu desăvârșire păstrarea peștilor în saci de păstrare pentru a fi fotografiați mai târziu, cu excepția celor care vor fi achiziționați.
- Aruncarea monturii pe diagonală este interzisă pentru a evita astfel deranjul pescarilor poziționați pe porțiunile de mal învecinate.
- Nu se poate planta sau nădi din barcă. Nădirea se face numai de pe mal.
- Pe acest bazin sunt interzise injuriile, petrecerile, sursele de poluare fonica (muzică, cântatul sau conversațiile gălăgioase) și oricare alte activități care îi pot deranja pe ceilalți pescari aflați pe baltă. Pescarii aflați într-o stare avansată de ebrietate vor pierde dreptul a pescui (pentru a nu pune în pericol siguranța peștelui). Pentru a evita neplacerile, administrația lacului recomandă ca alcoolul să fie consumat moderat și responsabil.
- Sunt interzise scăldatul, ruperea arborilor de pe mal, intrarea în culturile agricole din apropiere, aprinderea focului pe iarbă. Accesul pe teritoriul bălții cu animale de companie este interzis.
- Personalul bălți are dreptul de a controla oricand considera necesar undițele pescarului pe timpul partidei de pescuit.
- Pe acest bazin, cel care va fi prins că sustrage (ASCUNDE) pește, se face vinovat de FURT, faptă penală pedepsită de art. 228 Cod Penal. Vinovații vor fi reclamati organelor de poliție!
- Încălcarea oricărei norme de conduită prevăzută în regulament conferă dreptul administrației bălții de a restricționa accesul pe balta si dreptul la pescuit, fără restituirea parțială sau integrală a contravalorii biletului.
- Prezentul Regulament se substituie unui act normativ intern de protecţie a muncii care se completează cu normele generale aplicabile.
- Administrația 5.C DANI MOLD S.R.L ISC KAVIAR IMPORTS S.R.L. sunt exonerate de orice răspundere civilă, administrativa si materiala pentru orice formă de accidente, incidente și urmări generate ale activităţilor personale ale pescarilor și a însoțitorilor acestora, cauzate voit, din neatenție sau de persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.
- Achitarea taxei de acces în complex presupune luarea la cunostinta și acceptarea regulamentului sus menționat.
Populări:
- Lacul Mic - 2 tone de pești între 1,5kg și 4kg - Joi, 15 Februarie 2024
Program
- Lacul Mic 06:00 - 19:00
- Lacul Mare Deschis non-stop
15 Mai 2024