Povestea Hanului Pescarilor(Garofita) incepe in anul 1992 cand s-au pus bazele Complexului Sportiv si de Agrement Garofita. Ideea de a crea un mediu in care sa domneasca preparatele din peste a dus la construirea Restaurantului Garofita cunoscut si sub pseudonimul "La Pescaria lui Marcel". Pentru ca nu pot intra in discutie un han pescaresc fara cresterea pestilor s-a inceput decolmatarea celor doua lacuri iar apoi popularea masiva cu reproducatori. De-a lungul timpului am fost partasi la organizarea mai multor concursuri de pescuit pe categorii de varsta, astfel concursurile de Seniori si Juniori au devenit o tradititie. In prezent Hanului Pescarilor dispune de doua lacuri (cca. 2ha luciu de apa) amenajate in scopul pescuitului sportiv in schimbul unei taxe, populate an de an cu exemplare frumoase de crap, caras, amur si crap chinezesc. Lacurile sunt populate si cu cateva exeplare de salau si somn pentru mentinerea calitatii apei. Momentan locatia dispune de o sala unde se pot servi preparate din peste, pui, vita, porc precum si bauturi alcoolice si non alcoolice. Se pot organiza deasemenea mese festive in incita sau chiar in aer liber.
Localizare:
Balta pentru pescuit sportiv Hanul Pescarilor este situata la 3 km de iesirea din Targu Mures in localitatea Sancraiu de Mures. Intrarea pe Strada Muresului (drumul spre targul de animale) se face de la Strada Principala din localitate. Accesul se poate realiza cu masina in conditii de siguranta, drumul fiind pietruit pana la balta. De asemenea se poate ajuge din Targu Mures si cu autobuzul cu Numarul 13 sau 15.
Deschide în Google MapsPrețuri:
- 50 RON / zi, catch& release
-
* Preturi neactualizate pentru 2024!
Trimite date noi →
Facilități:
Specii de pești:
Reguli generale:
- Programul de pescuit: 7:00 - 19:00
- Accesul pe balta se face numai cu acordul administratorului care elibereaza bonul de pescuit, dupa acceptarea regulamentului.
- Un pescar poate pescui cu maxim 3 lansete dotate cu un singur carlig.
- Pescarul are obligatia sa elibereze pestele imediat ce acesta a fost prins.
- Pescarul are posibilitatea sa retina o cantitate de maxim 3kg de peste pe care o achita la pretul: Crap - 20 RON/kg , Caras - 10 RON/kg.
- Specii admise pentru retinere: Crap, Caras, Amur intre 1 și 3 Kg.
- Pestele care e retinut in juvelnic se achita la preturile mentionate mai sus.
- Pescuitul este permis strict în zonele special amenenajate și delimitate pe o singura parte a lacurilor, iar automobilele vor fi parcate în partea dreapta a cladirii, parcarea autoturismelor pe malul lacului fiind interzisa.
- Puietul de crap si amur (sub 1 Kg), precum și exemplarele de somn și șalau se elibereaza imediat si neconditionat. Pentru fiecare exemplar gasit asupra pescarului se achita o taxa suplimentara de 50 ron!
- Specii interzise pentru pescuit: ŞALĂU, SOMN, CRAP CHINEZESC (FITOFAG). Acestia vor fi eliberati imediat dupa prinderea lor. Persoanele care ascund sau retin peste din categoria speciilor interzise pentru pescuit, vor fi pedepsiti conform legii în vigoare (fapta se considera furt). Aceasta atrage automat pierderea dreptului de a mai pescui.
- Pescarii trebuie sa fie dotati cu degrojor (instrumente de scos cârligul din gura pestelui), juvelnic din plasa textila, saltea de primire, spray dezinfectant, minciog, suporti metalici pentru lansete (Se interzic supotii din lemn).
- Este interzis ca însotitorii sa practice pescuitul.
- Insotitorii pescarului nu au voie sa foloseasca sculele pescarului. Exceptie: minciog.
- Persoanele care desfasoara activitati de pescuit sportiv, au obligatia de a prezenta persoanelor de control bonul de pescuit, cantitatea de peste pe care dorește sa o rețina, precum si ustensilele si modul lor de echipare.
- In incinta societații focul deschis (preparatul gratarelor) este interzis.
- Este interzis braconajul, precum si alte metode ca intra sub incidenta Legii nr. 192-2001 cu completarile si modificarile ulterioare, precum si pescuitul cu scule sau instrumente care nu sunt acceptate potrivit legii ca facând parte din categoria calor destinate pescuitului sportiv-recreativ.
- Pescarii sportivi si însotitorii acestora au obligatia de a se comporta în spiritul respectului reciproc pe toata perioada stationarii în perimetrul bazinului piscicol (se interzice ascultarea muzicii), de pastrare a curateniei si de luare a tuturor masurilor pentru a preveni orice eveniment cu consecinte negative (incendii, degradari ale terenurilor, alterarea calitatii apei din bazin prin aruncarea de deseuri/restruri etc.).
- Pecarii au obligatia de a întretine locul de pescuit prin colectarea tuturor deseurilor si a resturilor menajere în saci sau pungi, care se ridica de pescar la terminarea partidei de pescuit.
- Persoanele care nu respecta punctele mentionate mai sus, vor fi excluse de pe lac, si li se va elibera pestele prins pâna în acel moment.
Program
- Luni - Duminica 07:00 - 19:00