Poze Balta Cetariu Balta Cetariu 2013 Este o balta medie cam 300 m latime, foarte frumos amenajata, cu iarba si cosuri de gunoi, cu WC. malul este foarte bun. Exista si un dig de unde se poate pescuit. Se pescuieste pe ambele maluri, si doar in partea opusa digului este interzis, este o zona cu stuf si este peste mic acolo. Malul opus este chiar la liziera padurii, unde sunt locuri foarte frumoase de campare. Singura problema este ca drumul care inconjoara balta este de pamant si daca ploua iesiti foarte greu. Se tin ocazional si concursuride deci aviz amatorilor.
Localizare:
La aproximativ 15 km de Oradea se face dreapta din Episcopia Bihor spre Paleu. Drumul e asfaltat pana aproape de balta urmand apoi o portiune de drum de aproximativ 2 km de drum de tara.
Deschide în Google MapsPrețuri:
- 30 RON / 12h
- 50 RON / 24h
-
* Preturi neactualizate pentru 2024!
Trimite date noi →
Facilități:
Specii de pești:
Reguli generale:
- Inainte de accesul pe locul de pescuit, pescarul va consulta prezentul regulament si va achita taxa corespunzatoare numai in cazul in care este de acord cu aceste reguli.
- Nu se admite achitarea partiala a taxei de pescuit, in functie de timpul de pescuit sau varsta pescarului.
- Din momentul intrarii pe teritoriul amenajarii piscicole circulatia cu autovehicole se face cu viteza redusa.
- Pescarul poate sa pescuiasca cu maxim 4 scule (lansete sau undite), dotate obligatoriu cu maxim 1 (un) carlig si plumb sau naditor pierdut (posibilitatea eliberarii plumbului sau naditorului, in cazul ruperii firului principal).
- Este strict interzis pescuitul la
- Pescuitul cu retinere de peste ( caras si platica ) se poate practica numai pe partea cu cabana respectiv pe standurile 6 - 11. Pe restul standurilor este strict interzis pastrarea pestilor.
- Pescarul raspunde pentru persoanele care il insotesc pe balta.
- Este strict interzisa nadirea cu porumb sau alt tip de seminte nefierte.
- Este interzisa nadirea si plantarea cu navomodelul.
- Plasarea balizei se face numai de catre paznicul aflat pe balta.
- Fiecare pescar va avea obligatoriu spray antiseptic, saltea de primire si minciog cu deschidere mare.
- Pescarul are obligatia sa manuiasca cu grija pestii prinsi indiferent de greutatea pestelui. In cazul in care se constata ca un exemplar mai mare de 5 kg a fost ranit, se va percepe o taxa de 40 lei /kg pentru pestele respectiv, iar pentru un exemplar mai mare de 7 kg se va percepe o taxa de 80 lei/kg.
- Pe acest lac sunt interzise manelele,injuriile,chefurile si oricare alte activitati care pot deranja ceilalti pescari aflati pe balta (pescarul insa nu trebuie sa inteleaga ca nu poate face un gratar sa bea o bere,dar sa o faca in asa fel incit sa nu deranjeze pe ceilalti pescari).
- Scaldatul pe toata suprafata lacului este strict interzis.
- Detinatorii de caini sunt obligati sa isi controleze in permanenta animalele, astfel incat sa se asigure siguranta persoanelor care circula pe malul apei.
- La terminarea partidei de pescuit sunteti obligat sa anuntati telefonic personalul lacului si sa prezentati toate bagajele, inainte de impachetarea finala a acestora. Fara exceptie.
- Pe timpul noptii nu puteti parasi lacul cu masina decat in caz de urgente si numai dupa anuntarea personalului de serviciu.
- Pescarul este obligat sa lase curat locul unde a pescuit.
- Pe acest lac, cel care va fi prins ca sustrage (ascunde) peste, altul decat cel care poate fi retinut conform taxei achitate, se face vinovat de FURT, fapta penala pedepsita de art 208 Cod Penal. Vinovatii vor fi reclamati organelor de politie.
- Incalcarea oricarei norme de conduita prevazute in regulament confera dreptul administratiei baltii de a nu mai permite accesul pe balta si drept de pescuit autorului.
- Intervalele orare de pescuit sunt : 06:00 - 12:00